About us

Smješten unutar povijesne jezgre Dubrovnika, koja je u potpunosti pod zaštitom UNESCO-a i Ministarstva kulture i medija, budući Akademis Garište se trenutno koristi kao Škola stranih jezika.

U svrhu uspostave infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik, za Akademis Garište je planirana adaptacija unutarnjih prostora sukladno novoj namjeni kao objekta u kojem ugostiteljske obrazovne ustanove mogu pružati usluge smještaja, prehrane, pića i napitaka tijekom cijele godine u cilju stručnog osposobljavanja učenika i implementacije učenja temeljenog na radu.

U prizemlju zgrade bit će smješteni kuhinja i laboratorij za slastice s pripadajućim pomoćnim prostorijama te recepcija za potrebe restorana, dvorane i smještajnih kapaciteta. Prvi kat će biti podijeljen u dvije velike dvorane. Jedna dvorana će se koristiti za posluživanje/blagovaonicu dok će druga dvorana biti multifunkcionalna i služit će za potrebe prezentacija, održavanja nastave ili kao eventualno potrebni dodatni prostor za degustaciju pripremljenih jela. Na drugom i trećem katu Akademisa Garišta će se nalaziti smještajni kapaciteti. Na svakom katu će biti smještene po četiri sobe kategorizirane trima zvjezdicama.

Uređenje Akademisa u prostorima na adresi Garište 3 će bitno pridonijeti održivosti projekta jer je ugostiteljski objekt komercijalnog tipa.